Boer Gerard zet 15 tiny houses in een weiland, midden in de natuur

Boer Gerard zet 15 tiny houses in een weiland, midden in de natuur

Boer Gerard Opsteeg uit Zeeland gaat als één van de eersten in Brabant op een stuk van zijn land tiny houses zetten in een nieuw stuk natuur. Dat kan hij nu omdat de gemeente Maashorst een gebied heeft aangewezen als voorbeeld-locatie van Peel Natuurdorpen. Die organisatie wil uiteindelijk in de hele Peel tienduizend van dit soort huisjes in nieuwe natuur gaan neerzetten. Al duizenden mensen hebben zich aangemeld om in zon huisje te gaan wonen.


Het idee is simpel, maar tegelijk erg ambitieus. Een deel van de grond van de boer wordt nieuwe natuur, met tiny houses erop. De huuropbrengsten van die huizen zijn dan een nieuwe inkomstenbron voor de boer. Al jaren is stichting Peel Natuurdorpen met dat plan bezig. Maar nu gaat de gemeente Maashorst het ook mogelijk maken: op een stuk grond vlakbij Zeeland. En dat is een belangrijkste stap voor het plan van de stichting.

Het gaat om een gebied van zo’n 25 hectare vlakbij Zeeland. Een van de boeren in dat gebied is Gerard Opsteeg. Gerard heeft zo’n 110 melkkoeien en bezit in totaal zo’n 37 hectare land. Gerard is van plan om van een van zijn weilanden natuur te maken met en huisjes erop.

 

Lees de rest van het artikel hier