Publicatie: Stappenplannen voor Initiatiefnemers en Gemeenten

Publicatie: Stappenplannen voor Initiatiefnemers en Gemeenten

Nieuwe Natuur & Klein Wonen initiatieven worden niet gemakkelijk gerealiseerd. Zowel bij initiatiefnemers als gemeenten heerst vaak onduidelijkheid over de te nemen stappen om een initiatief van de grond te krijgen. Daarom hebben wij stappenplannen ontwikkeld: één voor initiatiefnemers en één voor gemeenten. 

Met behulp van het stappenplan voor initiatiefnemers kunnen initiatiefnemers gemakkelijk inzicht krijgen welke stappen zij in welke volgorde moeten nemen. Dit document geeft handvatten voor initiatiefnemers.

Met behulp van het stappenplan voor gemeenten kunnen gemeenten gemakkelijk inzicht verkrijgen in welke keuzes zij kunnen maken om deze vorm van functiecombinatie mogelijk te maken. Het stuk begint met een keuzemenu waarbij gemeenten op hoofdlijnen kunnen aangeven welke benadering het beste bij hun specifieke situatie past. Voor de verschillende scenario’s is vervolgens een stappenplan gemaakt zodat gemeenten kunnen zien welke stappen zij in welke volgorde moeten nemen en wat hier vanuit hen voor nodig is.

Download de documenten hieronder.